Fotografiet af den levende digter

- ink inc skabt af Janus Kodal og vedligeholdt til 2018 -

inkinc er et historisk foto- og filmgalleri over forfatteransigter ©2018 janus kodal 

På siden er en lang klikbar liste med Danske digter- og forfatterfotos fra ca. midt-90’erne og frem til 2018

 

“Fotografiet fortæller den historie, der ikke kan fortælles i ord. Er der en ting, som fotografiet må rumme, er det øjeblikkets humanisme, sagde Robert Frank. Aaron Siskind sagde at fotografiet er en måde at føle, at røre, at elske. Hvad vi fanger i fotografiet bliver gemt, små ting, længe efter at alt er glemt. I mine billeder kan du se at jeg ikke har været bange for at forelske mig i disse mennesker, sagde Anne Leibovitz. Men det der gør fotografiet særligt, sagde John Berger, er at dets råmateriale er lys og tid. Det bedste ved et billede er at det aldrig forandrer sig – også selvom menneske i det gør, sagde Andy Warhol. At tage billeder er som at snige sig ud i køkkenet om natten efter en Oreo-kiks, sagde Diane Arbus. Fotografier åbner døre til fortiden, men de giver os også et kig ind i fremtiden, sagde Sally Mann. En tåre rummer havet, en fotograf må kunne se de små betydningsfulde øjeblikke i et andet menneskes liv, var der en der sagde. Kameraet er et instrument der lærer folk at se uden kamera, sagde Dorothea Lange. Fotografiet er sandheden, sagde Jean-Luc Goddard.”

Introbillede © Janus Kodal forestiller Viggo madsen, Hans Reuch, Susanne Jorn og Muniam Alfakar 5.12.2019

Leave a Reply