Ny højskolesangbog for børn!

Sangene er smukt illustrerede af tegneren Zarah Juul

Den 1. november 2023 udgiver Forlaget Højskolerne anden udgave af Højskolesangbogen for børn. Sangbogen indeholder i alt 90 sange, som også er at finde i voksenudgaven af Højskolesangbogen. Sangbogen er netop gået i trykken, og du kan allerede nu bestille den – med eller uden navnetryk i guld. 

Bestil bogen hos Forlaget Højskolerne

“Højskolesangbogen for børn er en hel enestående mulighed for forældre og børn for at synge sammen. Der er sange om længsel, mod, krig, kærlighed og alt det midt imellem. Kort sagt: sange om hele livet. Sangene er udvalgt med et særligt blik for, at de skal kunne forstås i børnehøjde, men samtidig også med henblik på at kunne skabe samtaler mellem forældre og børn.

Dy Plambeck, forfatter

Målet med bogen er at sikre, at Højskolesangbogens tradition og sangglæden går i arv til de mindste.

“Vi har ønsket at lave en sangbog bestående af essentielle sange fra de ypperste danske forfattere og komponister for at skabe et møde med en unik del af dansk folkekultur i en tidlig alder. Højskolesangbogen for børn skal være med til at åbne poesiens og musikkens rum i en tidlig alder – både blandt børn imellem og også i børns relation til voksne,” siger redaktør for Forlaget Højskolerne, Rasmus Skov Borring. 

Nye sange og illustrationer 

Det er vigtigt, at også Højskolesangbogen for børn følger med tiden. Derfor skal der en ny udgave til, så de traditionelle sange står side om side med nyere sange, der sætter ord og toner på aktuelle emner. Illustrationerne åbner muligheden for, at børn og voksne sammen kan reflektere om tro, håb, kærlighed, klima og det at være til stede i denne verden.

Rasmus Skov Borring, forlagsredaktør

Læs mere

 

Leave a Reply