Sprogense

Sprogfestival

 

15 og 16. september 2023

Se programmet

I 2019 flyttede Dansk Sprognævn til Bogense. Dansk Sprognævn arbejder med at følge det danske sprog, fastlægge dansk retskrivning og rådgive alle om det danske sprog. Sprognævnet rummer en række af landets fremmeste eksperter i dansk, som gerne går i dialog med alle sproginteresserede.

Dansk Sprognævn og Nordfyns Erhverv og Turisme har indgået partnerskab om sprogfestivalen SPROGENSE i Bogense. Navnet SPROGENSE er en sammentrækning af ordene ”Sprog” og ”Bogense” og spiller på den måde både på den lokale forankring og selve den sprogfaglighed som festivalen har som omdrejningspunkt.

Vi ønsker at skabe en festival netop dér hvor sprogets ”hjerte” er placeret, og således sammen at udvikle Danmarks nye samlingssted for det danske sprog. Målet er at sætte SPROGENSE og Nordfyn på Danmarkskortet med en årligt tilbagevendende folkelig begivenhed.

 

Leave a Reply