“pengene bestemmer hvad vi læser”

- debatindlæg -

“Bøger fra de største forlag får i langt højere grad medieopmærksomhed, da større forlag har råd til professionel markedsføring, mens mindre forlag må nøjes med at synliggøre deres udgivelser via sociale medier, ofte i form af opslag fabrikeret af redaktørerne eller af forfatterne selv.

Når der hverken er hul igennem til avisernes anmeldere eller råd til professionel markedsføring, forsvinder de mindre forlags bøger i mængden.

Det litterære kredsløb har selvforstærkende positiv effekt for de forlag og forfattere, der markedsføres og anmeldes. Omtale giver mere omtale, som giver endnu mere omtale og synlighed. Kredsløbet har tilsvarende selvforstærkende negativ effekt for de forlag og forfattere, hvis bøger ikke i samme grad markedsføres og anmeldes. Ingen markedsføring giver ingen omtale.”

Læs videre på Information

Leave a Reply