call: The First Line, 1. august 23

- indsend noveller eller digte -

Formålet med The First Line er at igangsætte forestillingsevnen – som der står “for at hjælpe forfattere igennem den blokering, som den tomme side udgør”.

TFL er udkommet siden 1999 – de første par år med 6 udgivelser om året, og siden 2001 med 4 første-linje-antologier med noveller og digte.

Man kan bidrage med 1 eller flere tekster pr. nummer, og til 1 eller flere af årets 4 udgivelser. De modige kan skrive og indsende sammenhængende noveller eller digte baseret på årets 4 prompter, og de ekstra modige udfordres til at afslutte en kvartet af årets tekster med årets The Last Line-prompt, der tvinger teksten mod en bestemt afslutning; disse 4 eller 5 tekster skal så indsendes samtidig.

Hvert nummer er også adgang til et forum for diskussion af de af litteraturens førstelinjer, man finder mest inspirerende, forunderlige, dygtige osv.

Der tages ikke mange digte, men det sker.

Der betales et lille honorar for optagne noveller og digte. Retningslinjerne for indsendelse kan beskues hér.


David LaBounty har siden 1999 som redaktør af The First Line, Workers Write!, og Overtime udgivet andre menneskers ord. Hans skuespil er udgivet i Plays magazine og opført på scener rundt om i USA, og artikler og fortællinger er trykt i mange magasiner og aviser landet over.

One comment

  1. 1808 ord, 6 timer incl indtaling, titel: TO FOLLOW, novelle.
    Synops: Andrea følger en prompt (den elvte, viser det sig) (samt adressen på et visitkort) til at besøge en “robo-manshion”, men frem for at køre med elevatoren op til 7. som angivet på prompten, bliver hun suget ned i elevatorskakten og gennem bælgmørke fulgt til en udgang, der måske, måske ikke opfylder hendes opgave.

Leave a Reply