Mød digterkolleger fra Bangladesh 11. juni

- plus åben scene -

Mød den københavnske fribyforfatter Murshida Zaman og hendes mand, som også er digter og filmskaber.

De er ivrige efter at møde danske digterkolleger, så kom og vær med og tag en håndfuld digte med.

Murshida og Reasat vil læse op sammen til musik, der er også åben scene, snacks og kollegialt samvær, til vi ikke orker mere.

Det foregår i Strandgade 6, søndag d.11. juni kl.16

____________________________________________________________

 

70 byer verden over har i en årrække tilbudt midlertidigt asyl til forfulgte forfattere.
Læs om fribyordningen her

 

Murshida Zaman (1983) er født i Jhalkathi District of Barisal. Hun er kulturelt formet i det åbensindede miljø i havnebyen Khulna og har en Honors and Masters indenfor Bengalsk Litteratur fra Eden University. Hun har skrevet artikler, noveller og digte lige siden hun var ganske ung. I studietiden begyndte hun at arbejde som sound artist for Bangladesh Betar. Murshida er desuden tilknyttet en international donororganisation i Japan som menneskerettighedsaktivist.

Murshida har været et aktivt medlem af Bangladesh Rainbow Film Society og instrueret adskillige internationale dokumentarer og kortfilm. Og er derudover æresmedlem af  International Women’s Federation for World Peace (WWFWDUP).

I 2019, deltog hun i Human Rights Festival i Busan og præsenterede sit lands kultur for forfattere og kunstnere fra forskellige lande. Hun har også været i dommerpaneler til filmfestivaler i Nepal, Italien, Nigeria og Indien.

For tiden er Murshida bosat i København, men rejser stadig jævnligt til litteraturfestivaler og bogmesser rundt omkring i Europa. Hendes favorit-beskæftigelse er at rejse og at passe på naturen.

 

Reasat Hasan (1983) fotograf, filmskaber og digter. Født i byen Rangpur, hvilket betyder ’farvernes by’. Det Reasat ønsker at opnå gennem sit arbejde med fotografi og film er at få respekt og kærlighed fra mange forskellige mennesker ved at skabe glæde og smil på deres læber.

Han har studeret Computer Engineering, foto og grafisk design. Han har desuden arbejdet som rejse- og eventplanlægger. Han har inspireret af sin far arbejdet med foto siden han var lille i tiden før digitalkameraet og har udvidet sit perspektiv på fotografiet gennem sine rejser. Nu benytter han DSLR og telefonkamera og finder det vigtigt at fokusere på subjektet og forstå følelsen der modtages i øjnene og mærkes i hjertet før han klikker. Fotografiet er hans passion i livet, men han arbejder også som filmskaber, filmanmelder og forfatter og har endog tilbragt lidt tid på den anden side af kameraet som skuespiller i kortfilm. I sin fritid holder han af at rejse, se film, fiske, cykle og gå i teateret og til koncert.

Leave a Reply