Henrik Nordbrandt, 1945-2023

Ren november: Henrik Nordbrandt døde i dag, (og IRMA skal lukkes)
Listen fortsætter mod nutiden – tjek selv twitter

Türkiye’yi, Türkçe’yi, Nazım Hikmet’i, Yunus Emre’yi, Mevlana’yı çok seven ve Danimarka’ya tanıtan Danimarkalı büyük şair Henrik Nordbrandt bu sabah öldü. Bir süre Türkiye’de de yaşamıştı. Erdoğan’a katlanamadığı için çok sevdiği Türkiye’ye yıllardır gelmiyordu.

Olefrank's avatar

Replying to @nygaardbn

Jeg havde altid en 10 eller 20 dollarseddel gemt i ryggen på en medbragt Nordbrandt digtsamling, for den passede jeg godt på (banditterne var nok også ligeglad med dansk poesi i verdensklasse). Den her har været m den transsibiriske jernbane og på toppen af Macchu Picchu og 🇬🇷

kristeligt's avatar

Henrik Nordbrandt blev 77 år. Vi har samlet en række citater af den prisvindende forfatter

“Du kan ikke sætte dig ned og skrive det. Det skal være der i forvejen”: Syv citater om livet af…
MarieGrabow's avatar

Jeg prøvede med Strunge, som man skal som 14årig, men første gang jeg virkelig følte at nogen både forstod og ramte mig med lyrik, var det Nordbrandt. Tak for det❤️ – og for mit yndlingsdigt, Majmorgen

desigbell's avatar

Replying to @ahboye

Bogstaveligt talt dr.dk lige nu. Eller. Inden Nordbrandt er der lige en artikel om, hvor skuffet Kasper Asgreen er over 2022.

DR | Nyheder – Breaking – TV – Radio
Orgetorix's avatar

Forfatteren Henrik Nordbrandt er død, 77 år. Selvom han både blev født og boede som voksen i hovedstaden, lærte han aldrig at elske den.

Henrik Nordbrandt er død: Han hadede november og København
ahboye's avatar

En nation, også én af andelskræmmere, kan kendes på dens nekrologer: I R M A L U K K E R 😫 😵‍💫 😔 😡 Åh nej! Og Kvickly også? “KAN MAN OVERHOVEDET LEVE UDEN IRMA?” skriver madredaktøren. . . . . (h. nordbrandt er død, og han skrev vist engang et digt om november 🤷🏻‍♂️)

mikaelhertig's avatar

“Forståelse er en rejse ind i den andens land” Henrik Nordbrandt.

Åh nej. Mit, og ja, et af min generations, et af dansk litteraturs helt store ikoniske forbilleder, er død. Heldigvis har vi dine digte endnu kære Henrik. Hvil i fred i den evige teksthimmel. (Foto: Robin Skjoldborg, 2012)

susannetiger's avatar

Det kan bare ikke være værre, DK. Henrik Nordbrandt er død, og Irma-kæden lukker, Danmarks decideret bedste madvarebutik som er bedst på økologiske varer. Græder.

mifredk's avatar

‘Når et menneske dør/ bliver dets omgivelser tilbage. […] Det er ikke spor mærkeligt.// Men det har ikke desto mindre ofte undret mig.’ – Henrik Nordbrandt (fra ‘Omgivelser’, 1972). #dklit

JakobSheikh's avatar

Henrik Nordbrandt, en af de største danske lyrikere i min levetid, er død 💔 Han efterlod sig bl.a. det her præcise digt. Den suverænt vigtigste tekst, du kan læse i dag.

Du må mene, hvad du vil om flygtningene i Danmark. Bare du læser Henrik Nordbrandts rørende digt i dagens @politiken. pic.twitter.com/nXRL2GTNhv

BachJbp's avatar

Replying to @larswerge

”Jeg kan forstå, at der er noget, der hedder ’tissesex’. Det kunne man også gøre til religion. I begyndelsen ville folk måske fnise lidt, men om 300 år ville det være en særdeles agtværdig religion, som man kunne blive straffet for at gøre grin med.” Henrik Nordbrandt, Ruzname,

HelleOlsen11's avatar

Tak for alt Henrik Nordbrandt ! “Året har 16 måneder: November december, januar, februar, marts, april maj, juni, juli, august, september oktober, november, november, november, november.”

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel
MadsHolm's avatar

Henrik Nordbrandt er her ikke længere, og det gør mig trist. Jeg holder særligt af digtet “Løgne”, som efter min mening er verdens smukkeste kærlighedsdigt. Det sagde jeg engang til ham, under et interview. Efterfølgende skrev han dette i mit eksemplar af “Drømmebroer”:

VejrnerH's avatar

Jeg tror, det var Dan Turell der engang fortalte, at Henrik Nordbrandts dør var prydet af et “træffes kun efter telefonisk aftale” skilt. Henrik Nordbrandt havde ikke telefon. #RIP

weekendavisen's avatar

Digteren Henrik Nordbrandt er død. I slutningen af 2020 talte @mkrasnik med ham om det mørkeste og længste år. Og om at se døden i øjnene med en vis munterhed, hvad skulle man ellers gøre? Læs eller genlæs interviewet her.

Året med mindst 20 måneder
TifosoTom's avatar

November, December, Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, November, November, November. Hvil i fred, Nordbrandt.🥀

larswerge's avatar

Jeg var 18 eller 19, da jeg læste om en ny digtsamling med en mærkelig titel. Dén købte jeg, og siden har både “Violinbyggernes By” og Henrik Nordbrandt været en del af min læse-selvforståelse. Nu er giganten her ikke længere. Gå med fred, poet 🌹🙏

Forfatteren Henrik Nordbrandt er død
MariaBBjoern's avatar

Hvil i fred, Henrik Nordbrandt ✏️

AndersNygaard's avatar

Henrik Nordbrandt er taget ud på sin sidste rejse. Tak for teksterne.

nygaardbn's avatar

Det er måske lidt pinligt at sige det, men en meget stor del af mig håber inderligt på, at der ikke er en “det sidste ord” med Nordbrandt. Har kun respekt for Bertelsen, men det ville være så meget mere Henrik Nordbrandt at nægte den slags.

BirtheLarsenCph's avatar

“Året har 16 måneder: November               december, januar, februar, marts, april               maj, juni, juli, august, september               oktober, november, november, november, november.” #Nordbrandt

mifredk's avatar

Der er digtere som har haft en så central placering i dansk litteratur, kultur og åndsliv så længe at man ikke kunne forestille sig at de en dag ikke længere skulle være her. Nordbrandt var sådan en.

Henrik Nordbrandt er død – 77 år 🤍 Kære Henrik, du var en af vor tids største lyrikere. Få har skrevet så sanseligt og underfundigt om menneskets væren i verden som du. Tak for alt. Hvil i fred. Fotograf: Robin Skjoldborg, 2012

nygaardbn's avatar

“Det var ingen andre end dig der ikke svarede i hele verden.” Henrik Nordbrandt er død.

Henrik Nordbrandt er død – 77 år 🤍 Kære Henrik, du var en af vor tids største lyrikere. Få har skrevet så sanseligt og underfundigt om menneskets væren i verden som du. Tak for alt. Hvil i fred. Fotograf: Robin Skjoldborg, 2012

Gyldendal's avatar

Henrik Nordbrandt er død – 77 år 🤍 Kære Henrik, du var en af vor tids største lyrikere. Få har skrevet så sanseligt og underfundigt om menneskets væren i verden som du. Tak for alt. Hvil i fred. Fotograf: Robin Skjoldborg, 2012

Orgetorix's avatar

Danimarkalılık aşağılık kompleksi ile böbürlenme arasında bir duygu. Uzun yıllar Türkiye’de yaşayan Danimarka’nın saygın ozanlarından Henrik Nordbrandt ile Danimarkalılık, Danimarka kimliği, normları ve Hristiyanlık üzerine konuştuk.

Danimarkalılık aşağılık kompleksi ile böbürlenme arasında bir duygu – HABER
Orgetorix's avatar

Henrik Nordbrandt: la mejor poesía del norte de Europa

Henrik Nordbrandt: la mejor poesía del norte de Europa
MediaWatchTweet's avatar

Forfatteren Henrik Nordbrandt er død #dkmedier #bøger

Forfatteren Henrik Nordbrandt er død
4dorthe's avatar

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel | Indland | DR

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel
Catuvolcus's avatar

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel
Orgetorix's avatar

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel
Catuvolcus's avatar

Forfatteren Henrik Nordbrandt er død tirsdag morgen efter kort tids sygdom. Han blev 77 år. Det oplyser familien til Gyldendal. berlingske.dk/litteratur/for… via @berlingske

Forfatteren Henrik Nordbrandt er død – 77 år
Etrusci's avatar

Den danske forfatteren Henrik Nordbrandt (77) er død etter kort tids sykdom, ifølge flere danske medier. Familien hans skal selv ha informert forlaget Gyldendal om dødsfallet. dagbladet.no/studio/kjendis… via @dagbladet

Kjendisstudio – Forfatter Henrik Nordbrandt er død
Catuvolcus's avatar

Den danske forfatteren Henrik Nordbrandt (77) er død etter kort tids sykdom, ifølge flere danske medier. Familien hans skal selv ha informert forlaget Gyldendal om dødsfallet. dagbladet.no/studio/kjendis… via @dagbladet

Kjendisstudio – Forfatter Henrik Nordbrandt er død
Orgetorix's avatar

Den danske forfatteren Henrik Nordbrandt (77) er død etter kort tids sykdom, ifølge flere danske medier. Familien hans skal selv ha informert forlaget Gyldendal om dødsfallet. dagbladet.no/studio/kjendis… via @dagbladet

Kjendisstudio – Forfatter Henrik Nordbrandt er død
Mikkeldohn's avatar

Vil altid huske Henrik Nordbrandt for det mest præcise digt om årets gang i Danmark 💚 “Året har 16 måneder: November, december, januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september oktober, november, november, november, november.”

KarnaHenriksen's avatar

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel

Forfatter Henrik Nordbrandt er død – 77 år gammel
seoghoerdk's avatar

Henrik Nordbrandt er død: Familien har netop oplyst, at Henrik Nordbrandt er død efter kort tids sygdom

Henrik Nordbrandt er død | SE og HØR
sladdermini's avatar

Henrik Nordbrandt er død

Henrik Nordbrandt er død | SE og HØR
HenrikBoegvad's avatar

Replying to @Kamillasloew

Iflg. Henrik Nordbrandt, er det vist november, der vinder den titel😉

Året har 16 måneder
gundelach's avatar

Nordbrandt skal tydeligvis digtet om den forkerte måned. Det burde selvfølgelig være.: “Året har 16 måneder: Januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, december, januar, januar, januar, januar.”

MaurizioSabia1's avatar

“Tu sei il mio amore e la mia disperazione. Tu sei la mia follia e la mia saggezza. E sei tutti i luoghi in cui non sono stato e che mi chiamano da tutti gli angoli del mondo. Tu sei queste sei righe cui devo limitarmi per non gridare.”Henrik Nordbrandt

Susanna03447691's avatar

Del mare dell’estate c’è ora solo il riflesso del tramonto, del riflesso solo i volti e dei volti solo l’attesa. Henrik Nordbrandt 🖌️ frammenti di ricordi ❤️

HeleneBonne's avatar

‘Shall I compare thee to a summer’s day’,’When lilacs in the dooryard bloomed’ + ‘DK has 14 months: Jan, Feb, Mar, Apr, May, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Nov, Nov and Dec’ by Danish poet Henrik Nordbrandt. Uh, and a punk poem: Hep skeppelep hep – reducer dig selv til en myte.

TeamPoetero's avatar

“Y el mar está lleno de barcos viejos, cansados que hemos hundido en los intentos de alcanzarnos mutuamente.” Henrik Nordbrandt (Dinamarca, 1945)

Leave a Reply