ræve og køer og snegle mod betaling

Debatindlæg i Kulturmonitor af Louise Juhl Dalsgaard

 

Jeg kan ikke leve af at skrive, dertil rækker mit bogsalg ikke. Man kunne jo argumentere for, at hvis ikke mine bøger sælger, så er det nok fordi, de ikke er gode nok. Hvorfor skal staten understøtte bøger, der ikke sælger? Hvorfor dog ikke bakke op om bredere titler, om bøger, som læserne efterspørger og nyder? Give penge til det, skatteyderne ønsker, al den stund, at det jo i sidste ende er dem, der betaler?

Jeg vil starte med at sige, at jeg forstår argumentet og hverken synes, det er dårligt eller urimeligt. Bare ufuldstændigt. Jeg holder meget af bøger, både de brede og de smalle, bestsellere og bøger med mere beskedne salgstal. Det eneste, jeg siger, er, at antallet af solgte bøger ikke er proportionalt med bogens kvalitet.

Alting er en afvejning

Vi ved udmærket, at den mest solgte bil i Danmark ikke nødvendigvis er den bedste, for hvad vil det sige at være en god bil? Handler det om benzinøkonomi, årlige vedligeholdelsesudgifter, fede dækkapsler og soltag, klimaaftryk eller bagagerummets størrelse?

Læs resten på Kulturmonitor

Leave a Reply