Støt forfatterne, kultur og sproget

- siger de danske forlag

Forlagene vil gerne af med bogmomsen som investering i større salg af bøger. Derudover

“Sikring af ny dansksproget litteratur og møder mellem forfattere og læsere
I en tid med stigende pres fra internationale tech-giganter er det vigtigt, at vi værner om dansk kultur og udviklingen af det danske sprog. Det sted, hvor litteraturstøtten virkelig rykker i forhold til nyskabelse og sikring af en fri og levende dansksproget litteratur, er i Statens Kunstfond. Den seneste undersøgelse fra Kulturministeriets eget Bogpanel (”Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur”, Bogpanelet 2020) viser, at litteraturstøtten i Kunstfonden virker og virker godt. Men den viser også, at der er øget pres på støtten. Den skal dække flere og flere hybridgenrer, og samtidig er ansøgningsmængden steget betydeligt. Vi anbefaler derfor, at der er flere penge til arbejdslegater og produktionsstøtte. Samtidig er det et vigtigt hensyn at give flere danskere, over hele landet, oplevelser med litteraturmøder. En særpulje under projektstøtteudvalget vil kunne få sendt flere forfattere ud i landet og skabe nye læsere. En investering netop i borgernes konkrete møder med fortælling og litterær formidling.”

Læs resten

Leave a Reply