1200 franske digtere kræver ny forperson for poesifestival afsat

 

“Kan man være et »reaktionært ikon«, tæt på den radikale franske højrefløj, og samtidig være litterær forperson for en offentligt støttet festival, hvis formål det er at udbrede poesien til folket?

Nej, siger over 1.200 franske digtere, oversættere, forfattere, forlæggere og andre branchefolk, der har skrevet et åbent brev i avisen Libération, hvor de kræver den berømte forfatter Sylvain Tesson afsat som kransekagefigur for festivalen Le Printemps des Poètes ”  Information (betalingsvæg)

 

Sylvain Tesson skriver rejsebøger og er blandt andet blevet kritiseret for et nostalgisk, stereotypt, vestligt verdenssyn på de steder han beskriver og for at beskrive andre folkeslag som primitive. I januar 2024 blev han udpeget af kulturministeren som ny leder af   Printemps de Poêtes.

Festivalen blev stiftet i 1999 og har 25-års jubilæum i år, hvor den finder sted 9. -25. marts.
80 lande deltager i poeternes forårsfestival med et væld af litterære begivenheder knyttet til årets tema ‘la Grâce’ .

Leave a Reply