AI og copyright, webinar 23. maj

- hvad er et AI-copyright-brud? -

Nej, der er ingen fare for, at såkaldt kunstige intelligenser begynder at skrive nødvendige digte. Men det kerer almindelige mennesker sig måske ikke om og vil rask væk fortsætte med at regne festsange som effent udtryk for den kunstform, digtning er.

Falder barren i forhold til maskin/menneske-produkter og skal vi afgøre kompensation for brug af digtning i oplæring af AI’er, må vi forstå både generel copyrighttænkning og tankerne om copyright i en industri, hvor ophavet er usynligt:

Tekst fodret til en AI med henblik på oplæring bliver “omdannet” ved hjælp af en række algoritmer og gjort til ord-på-ord-følge-statistik. Man kan således ikke “åbne” en AI og finde sig selv citeret – på samme måde som et menneske ikke “rummer” 1:1-oplevelser af verden, men rettere fortolkninger baseret på måden, vore hjerner behandler data på.

Alene af dén grund er det interessant at kunne følge med i argumentationen, når eks. en kunstner kræver at blive kompenseret for uadspurgt brug af værk – hvordan kan nogen dokumentere omfanget af copyrightbrud?

Webinaret afholdes via ZOOM på engelsk

Copyright in the new era: Authorship and Artificial Intelligence

23 Maj, 2023 16-17.30 dansk tid

The International Authors Forum invites you to a webinar about Copyright, Authorship and Artificial Intelligence.
The discussion will be hosted by John Degen, Chair of the International Authors Forum (IAF) Panellists Tom Chatfield – Author, Tech Philosopher & Non Exec Director, Authors’ Licensing and Collecting Society (UK) Paolo Lanteri – Legal Advisor, Copyright Law Division, World Intellectual Property Organization (WIPO) Mary Rasenberger – Vice Chair IAF & CEO, The Authors’ Guild (USA)
TILMELD HÉR

Leave a Reply