25-års jubilæum på Hald Hovedgaard 1.marts kl. 14

- 25 år med forfattere, digtere, oversættere på refugieophold

1 marts 2023 fejrer centerlederparret Gitte og Peter Q Rannes 25 års ansættelse på Hald Hovedgaard.

Der er jubilæumsreception kl.14.

Fra pressemeddelelsen:

Pr. 1. marts 1998 ønskede bestyrelsen for Den selvejende Institution Hald at igangsætte etableringen af Det Danske Forfatter- og Oversættercenter og ansatte Peter Q. Rannes som centerleder. Den praktiske hverdag på Hald Hovedgaard var i første omgang videreførelsen af den kursusvirksomhed, som på det tidspunkt holdt økonomien sammen.

Mens der i bestyrelsesregi blev arbejdet på at få aftalt et kulturministerbesøg på Hald og på den måde gøre centret til et nationalt anliggende, udviste Peter Q. Rannes’ en mere praktisk tilgang til problematikken omkring etableringen af et forfatter- og oversættercenter. ”Kapellet”, en kunstnerlejlighed, der i nordisk regi tilbød nordiske billedkunstnere refugieophold på Hald, blev straks pillet ud af programmet og slået op som forfatter- og oversætterbolig.

På samme måde blev der skabt plads i Hald Hovedgaards ellers fyldte kursuskalender således, at der i 2000, først i Påsken og siden i sommerperioden, kunne udbydes refugieophold i Hovedbygningen for op til 8 personer. Et tilbud som de danske forfattere og oversættere, i første omgang tog nølende imod, men hurtigt lærte at sætte pris på.

Det var en stor lettelse for Peter Q. Rannes, da Det Danske Forfatter- og Oversættercenter i november 2000 kom på finansloven: sammen med støtte fra Viborg Amt og Viborg kommune var institutionens økonomi umiddelbart sikret.

Læs resten af pressemeddelsen her 

Leave a Reply