Jobopslag: Poesiens Rejsehold

Send en kort motiveret ansøgning senest 5. januar, hvor du fortæller hvorfor du skal med på Poesiens Hold

ansøgningsfrist 5. januar 2023

 

KÆRE DIGTERE OG BILLEDKUNSTNERE!

I 2023 ansætter Poesiens Hus 8 digtere/forfattere og 8 billedkunstnere/illustratorer til at skrive og skabe sammen med unge mennesker i Midtjylland i UGE17. Skal du med på Poesiens Hold?

Det drejer sig om 4 undervisningsdage, der lander mellem den 24. og 29. april 2023, 2 udviklingsdage og 1 evalueringsdag. Samlet set er det 39 timer som er lønnet + kost, logi og fællesskab.

DRØMMEN

At skabe et skrivende, malende, legende, nysgerrigt, handlende fællesskab, hvor unge tager magten over ord og billeder i mødet med nogle af de allerbedste forfattere og billedkunstnere og arbejder sammen for at skabe noget, der ikke var der før.

Nye ord.

Nye billeder.

En bog, der åbner et nyt sprog.

Sammen sætter vi ord og billeder på klimakrisen og baner vejen for et nyt sprog, et nyt blik, et nyt fællesskab, en ny verden.

De myreflittige anstrengelser resulterer i en vandreudstilling og en fælles bogudgivelse skrevet og illustreret af unge mennesker i Struer, Holstebro, Skive, Herning, Lemvig, Ikast-Brande, Varde og Ringkøbing-Skjern. Bogen udgives af Ordskælv og lanceres på Børnekulturmødet i Herning den 12. oktober 2023.

HVEM HAR KASTET DENNE STORE APPELSIN NED I POESIENS TURBAN?

Det har bibliotekerne! Struer Bibliotek, Holstebro Bibliotek, Skive Bibliotek, Herning Bibliotekerne, Lemvig Bibliotek, Ikast-Brande Bibliotek, Varde Bibliotek og Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne har slået legekammeratkræfterne sammen med hinanden og Poesiens Hus og Ordskælv for at styrke og dyrke unge menneskers fortællekraft.

Bibliotekschef Rasmus Thøgersen fra Struer Bibliotek, der er initiativtager og tovholder for projektet, udtaler:

‘Det er simpelthen den bedste julegave at kunne give så mange unge mennesker et fælles sprog omkring hvad FNs Verdensmål, klimaet og den grønne omstilling betyder for dem selv, samtidigt med at vi inspirerer dem til at blive fremtidens kulturskabere og -forbrugere. Kæmpe tak til alle de andre gode biblioteker, der i vanlig stil er generøse og løsningsorienterede, til Poesiens Hus og Ordskælv som er med til at gøre drømmen til virkelighed, til @Europe Direct Midtjylland, @Europe Direct Syddanmark, Region Midtjylland og @Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland for støtten. Vi har virkelig noget at se frem til i 2023, og det er takket være jer alle sammen.’

FORFATTERE OG KUNSTNERE: SEND EN ANSØGNING TIL Poesiens Hus!

Send en kort motiveret ansøgning hvor du fortæller hvorfor du skal med på Poesiens Hold + eksempel på tekst eller illustration + CV til direktør Karen Siercke på karen@poesienshus.dk senest den 5. januar 2023. Samtaler afholdes i uge 2.

Leave a Reply