19. nov-12. dec, udstilling med digt og billeder

Salon Svupsak, Vestergade 19 A, Sakskøbing
Lørdag 19. november kl. 13

Salon Svupsak åbner  sin nye udstilling med maleren, digteren og musikeren fra Horslunde Frank Gravesens billeder, tryk af Leif Sylvester og den bemalede brugskunst af Mette Siedentopf fra Nakskov sammen med hendes billeder.

Til lejligheden serveres æblemost, vin og rygeostecreme- og lemon-modnede laksesnacks med peberrodsdip.

Kl. 14 optræder den ene halvdel af duoen Aagaard og Gravesen, multikunstneren Frank Gravesen med sang og digte ledsaget af spil på en Cigar Box Guitar, bygget over et vaskebræt. Han læser også op fra sine seneste digtsamlinger.

Udstillingen kan ses hver søndag – mandag fra kl. 13-17 i Salon Svupsak frem til den 12. december.

Pressebillede.

Leif Sylvester (f.  1940) er kunstmaler, grafiker, musiker og skuespiller. Han er oprindeligt udlært som tømrer, men har sideløbende arbejdet som udøvende musiker og kunstner. Debuten fandt sted sidst i 1960’erne på kunstnernes efterårsudstilling. Både han og Erik Clausen blev skuffet over lanceringen af den etablerede kunst. Sammen begyndte de at udstille på gaderne og efterhånden også at optræde med samfundssatirisk gøgl. Sylvester blev også mere involveret i teater og musik. Clausen&Petersen lavede en række plader og Sylvester dannede bandet Sylvester og Svalerne, som udgav flere plader. Han lever i dag af at sin kunst som i sit rå farvemættede univers stadig kradser i menneskers og samfundets overflade. Han har bl.a. udsmykket hus i Nakskov og har galleriet Python i det indre København.

 

 

 

Mette Siedentopfs univers er rigt på farver, følelser og fantasi, ligesom den fragmentariske blanding af virkelighed og underbevidste udtryksformer, man finder i drømme. Hendes værker indeholder ofte skæve skøre personer i forskellige situationer og sindsstemninger. Oghun mixer gerne materialer og bruger hele farvepaletten, både i sine malerier og i sin brugskunst, hvor hun arbejder med alt fra stole til krukker og lamper… Alle fortæller de hver deres historie som får stor hjælp at billedernes titler. ”Jeg håber, jeg kan give den, der kigger på mine billeder, lyst til at træde ind over grænsen – ind over den stiplede linje til et univers, hvor alt kan ske.”

 

 

 

Multikunstneren Frank Gravesen maler, tegner, fotograferer, skriver digte, spiller og synger egne tekster med musik komponeret af makkeren Lasse Aagaard.
Lollands natur og samværet med mennesker inspirerer ham. Oplevelser og indtryk melder sig uafbrudt og gør krav på fortolkning udtrykt på den ene eller den anden måde.   ”Jeg er et fabulerende menneske.  Jeg har behov for mange udtryksmidler og låser mig ikke fast men forfølger min iboende nysgerrighed”.

Frank Gravesens grundlæggende holdning til sin kunst uanset udtryk er oså i protest mod storbys kultursnobberiet:
    ”Det du ser, er det du får.”

Han søger ikke det gennemanalyserende udtryk eller vrider armen om på sig selv for at tilfredsstille kunstsnobberne på parnasset.
   ”Lolland er, som det er. Menneskene og stedet er fantastisk. Materialet for kunstnerisk udtryk ligger lige for. Det er den historie, der skal fortælles. Det er godt, som det er, og det skal man ikke være bange for at sige højt.” Han har adskillige udstillinger og digtudgivelser bag sig.

Leave a Reply